UITVAART

 

Muziek neemt vaak een belangrijke plaats in bij een uitvaart. Waar woorden soms tekort schieten, kan de kracht van muziek doorgaan en onuitspreekbare emoties verwoorden. De klanken en harmonieën kunnen troost en rust geven, mensen met elkaar verbinden, een traan oproepen óf juist een glimlach op het gezicht toveren; kortom, ruimte geven aan alle emoties die er zijn. Het effect van live uitvaartmuziek maakt een dienst persoonlijk en vergroot de intensiteit en de ontroering. Het zijn voor de toehoorders én ook voor ons zeer waardevolle momenten.

Als nabestaande wilt u uw dierbare op een unieke manier herdenken. Tegelijkertijd komt er in de voorbereiding op zo'n moment veel op u af, waardoor u misschien niet weet hoe u dit kunt verwezenlijken. “Muziek met Passie” wil graag, met veel liefde, de afscheidsmuziek op deze intense dag voor u verzorgen. Vanuit onze ervaring en onze inleving kunnen we in overleg met u prachtige muziek selecteren die past bij uw dierbare, waardoor de dienst persoonlijk wordt en de troost en heling van onze muziek nog lang erna gevoeld kan worden.

De mogelijkheid bestaat altijd om een speciaal stuk aan te dragen. Wij kunnen, indien nodig, dit speciale stuk arrangeren voor ons duo, waardoor uw favoriete muziek door ons vertolkt kan worden.

Daarnaast is het bij "Muziek met Passie" ook mogelijk om een eigen persoonlijk afscheidslied te laten schrijven (door Zeger Verhage) over uw dierbare of over uzelf met uw persoonlijke verhaal of boodschap voor de nabestaanden.

 

De intentie van "Muziek met Passie" is om de mensen met de muziek dichter bij hun hart te brengen, zodat zij in contact kunnen komen met alle emoties die het verlies teweeg heeft gebracht en waardoor ze op hun eigen manier afscheid kunnen nemen van hun geliefde. We vinden het bijzonder om op zo’n intense dag onze muziek te mogen bijdragen om het afscheid nog onvergetelijker te maken.

 

MUZIEK TIJDENS DE UITVAART:

Tijdens de uitvaart worden vaak persoonlijke herinneringen, anekdotes, gedichten of spirituele teksten afgewisseld met muziek.

We bespreken graag met u hoe we onze muzikale bijdrage kunnen verbinden met de overige elementen in de dienst.

 

Een voorbeeld van muzikale elementen in een dienst kunnen zijn:

*Prelude: Tijdens de binnenkomst van de mensen worden verschillende muziekstukken gespeeld. (ca. 15-20 minuten)
*Interludes: 2-3 muzikale stukken tijdens de ceremonie (dit zijn vaak verzoeknummers en/of het persoonlijk afscheidslied)
*Postlude: afscheidsmuziek bij het verlaten van de ruimte (ca. 15-20 minuten)

 

ACHTERGRONDMUZIEK TIJDENS DE CONDOLEANCE:

Naast de muziek tijdens de ceremonie kunnen wij ook achtergrondmuziek bij de koffietafel of condoleance verzorgen. Voor deze gelegenheid zullen wij verschillende, gepaste stukken selecteren, die we gedurende de condoleance als achtergrondmuziek ten gehore brengen.