REPERTOIRE

 

Duo "Muziek met Passie" besteedt veel aandacht aan het samenstellen van een prachtig en afwisselend programma vanuit onze schatkist aan repertoire. Over de jaren heen hebben wij een uniek en divers repertoire opgebouwd vanuit verschillende muzikale werelden en arrangementen/compilaties gemaakt van de mooiste stukken uit de klassieke-, spirituele-, populaire-, musical- en cinematografische muziekwereld.

Hieronder vindt u een greep uit ons repertoire; mocht u een speciaal muzikaal verzoek hebben, dan kunnen wij altijd kijken of we dat desbetreffende muziekstuk voor ons duo kunnen arrangeren.

 

Klassiek:

We hebben veel bekende klassieke werken in ons repertoire, o.a. Salut d'amour van Elgar, Vocalise van Rachmaninof, Sonate van Franck, Suite Antique van Rutter, Czardas van Monti, Largo van Veracini, Liebesleid van Kreisler, Les Chemins de L' amour van Poulenc, Sonates van Bach, Adagio uit Concierto de Aranjuez van Rodrigo, Le Petit Negre van Debussy, Liederen van Schubert, Romance van Svendsen, Meditation van Massenet, Adoration van Borowsky en Rondo a la Turca van Mozart.

 

Spiritueel:

De spirituele muziekwereld heeft vele juweeltjes in haar bezit. Wij hebben arrangementen van prachtige koorwerken (Rutter, Hayes en Getty), Ave Maria van Schubert en Bach/Gounod, Panis Angelicus, de mooiste hymns, ontroerende melodieën van de "Secret Garden"cyclus en "Amazing Grace", die het hart zullen raken.

 

Franse Chansons:

Chansons bevatten vaak melancholische en meeslepende melodie-lijnen die zich uitzonderlijk goed lenen voor ons duo; van artiesten zoals Jacques Brel, Edith Piaf en Tino Rossi. Wij hebben o.a.  "La Vie en Rose", "Sous le Ciel de Paris", "Autumn Leaves" en "J'attendrai" in ons repertoire. 

 

Opera & Operette: 

Naast de bekendste aria's uit de operawereld, zoals bv. "O Mio Babbino Caro" van Puccini, hebben we van verschillende opera's verrassende en meeslepende compilaties gemaakt. O.a. Carmen van Bizet, Die Zauberflöte van Mozart, een Italiaanse opera-compilatie van o.a. Puccini, Verdi en Rossini. Tevens hebben wij de vrolijkste thema's en aria's van de operettes van Offenbach, Donizetti en von Suppé gecombineerd en hiervan een uniek arrangement gemaakt.

 

Populair:

Ook de mooiste songs van de 20ste eeuw hebben wij in ons repertoire; van Sinatra, Beatles, Sting, Hallelujah van Cohen, L.O.V.E van Nat King Cole, een medley van de Andrew Sisters, You raise me up, Einaudi, The Rose tot een compilatie van de bekendste liedjes van ABBA.

 

Het Nederlands lied en Oud-Hollandse liedjes:

Wij hebben de meest karakteristieke Nederlandse liedjes bewerkt voor ons duo van artiesten zoals Ramses Shaffy, Lenny Kuhr, Gordon, Vera Mann, Liesbeth List, Wim Sonneveld, Herman Emmink en Willeke Alberti.

Daarnaast hebben wij ook op verschillende bekende oud-Hollandse liedjes een thema met verschillende variaties gemaakt.  Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld "In Holland staat een huis", "Op een grote paddenstoel", "Ik zag twee beren broodjes smeren" of "Altijd is Kortjakje ziek". 

 

Musicals: 

De musical-wereld bevat een schat aan prachtige melodieën waarvan wij de mooiste in ons repertoire hebben opgenomen. "Summertime" uit Porgy and Bess, "Over the Rainbow" uit The Wizard of Oz, "Maria" en "Somewhere" uit de West Side Story, "Memory" uit Cats, You ‘ll Never Walk Alone uit Carousel en de mooiste thema's uit "The Sound of Music" en "The Phantom of the Opera" is een greep uit onze collectie.

 

Cinematografische Muziek: 

Vanuit de filmwereld hebben wij de meest hartverwarmende en herkenbare thema's in ons repertoire opgenomen.

Films zoals: "Schlinder's List", "Up", "Chocolat", "The Godfather", "Cinema Paradiso", "The Lion King", "The Mission"en "Evita".

 

Symfonische Muziek:

Vanuit het rijke en veelzijdige repertoire van de symfonische wereld hebben we compilaties en arrangementen gemaakt van de bekendste thema's. "De 4 jaargetijden", "De Moldau", "Peer Gynt-Suite", de 2de "Jazz-Waltz" van Shostakovich, "Eine Kleine Nachtmusik", "De Notenkraker", "Het Zwanenmeer", delen uit de "Mattheus Passion" van J.S. Bach en diverse thema's van symfonieën van o.a. Mozart, Beethoven, Schubert, Brahms, Tchaikovsky en Dvorak tot de bekendste Walsen van Waldteufel en Strauss. 

 

Diversen:

Naast al deze mooie muziek hebben we nog prachtige Keltische melodieën zoals bv. "Londonderry Air", bekende Tangomuziek zoals "El Choclo" of "Por una Cabeza", Ragtime, eigen liedjes van Zeger Verhage, een Sinterklaas-medley en prachtige kerstmuziek.