THEMA-CONCERTEN 

 

"Muziek met Passie" verzorgt diverse thema-c0ncerten voor verschillende gelegenheden door het jaar heen.

Uiteraard kunnen we ook altijd een thema-concert naar keuze samenstellen vanuit ons brede repertoire. Naast de vele themaconcerten die wij in ons repertoire hebben, bieden wij ook twee unieke thema-concerten aan, met geprojecteerde beelden of film. ("Muziek met Passie op Reis" & "A Night at the Movies")

 

* Nieuwjaarsprogramma:

In Januari geven we een vrolijk nieuwjaarsconcert met licht klassieke muziek waaronder een compilatie van Weense walsen, selecties uit de Fire Workssuite van Handel en andere stukken met een feestelijk tintje om het nieuwe jaar vrolijk in te luiden.

 

* Valentijnsconcert:

Rond februari bieden we een liefdevol Valentijnsprogramma vol met prachtige liefdesthema's uit verschillende bronnen aan. Denk aan Franse chansons, liefdesthema's vanuit de klassieke muziek, Nederlandse liefdesliedjes, de mooiste opera-aria's, The Rose van Beth Midler en romantische filmthema's. 

 

* Lente/Paasprogramma:

Rond Maart en April hebben we een verfrissend Lente-concert met natuur-thema's vanuit de klassieke-, musical- en populaire muziek. Rond Pasen vullen we dit programma aan met de mooiste delen uit de Mattheus Passion van Bach en The Messiah van Händel. 

 

* Moederdagconcert:

Rond Moederdag zullen we een mooi programma samenstellen met als thema “Moeder”. Dit concert bevat muzikale thema’s met betrekking tot moederschap, kinderen en liefde vanuit verschillende bronnen.

 

* Van Bach tot Beatles:

Van Bach tot Beatles is een verrassend en veelzijdig programma samengesteld met prachtige en kenmerkende werken die een beeld geven van de geschiedenis van de muziek. In chronologische volgorde zullen we muziek uitvoeren vanaf de Barok tot en met het heden. Muziek van bijvoorbeeld Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Joplin, Debussy, Gershwin, Shostakovich, Sinatra, Beatles, Einaudi zullen op het programma staan. Bij elk stuk zal er een toelichting komen van de desbetreffende periode met bijvoorbeeld een leuke anekdote of een verbinding met een andere kunstvorm uit dezelfde periode. Een erg leuk en educatief programma, waarbij er voor iedere luisteraar wel een favoriet genre bijzit.

 

* Vaderdagconcert:

In Juni hebben we een programma rond het thema "Vader". De passie van muziek werd al eeuwen geleden doorgegeven van vader op zoon of dochter. We zullen in dit concert van verschillende componisten stukken ten gehore brengen van zowel de vader als het kind. Hierdoor hoort u de overeenkomsten en de verschillen tussen de generaties van componisten.

We zullen dit programma aanvullen met muzikale thema's waarin vaders centraal staan. Denk o.a. aan de film "The Godfather", werken van W. A. Mozart en zijn vader en nog veel meer.

 

* Herfstprogramma:

Rond September en Oktober stellen we een mooi programma samen met melancholische, passievolle melodieën uit de spirituele-, cinematografische-, populaire en klassieke muziek; bijvoorbeeld meeslepende chansons zoals Autumn Leaves, Poulenc of zelfgeschreven variaties op het oud-Hollandse liedje Op een grote Paddenstoel.

 

* Dierendag:

Rond dierendag zullen we mooie muziek selecteren met diverse dieren in de hoofdrol.

De Leeuw, de Zwaan, de Panter, de Duif, 2 Beren, een Kat, een Ezel en een Vis zullen de revue passeren.

 

* Kerstmis:

Voor de December-maand hebben we een vrolijk en gevarieerd kerstprogramma samengesteld met de mooiste en bekendste kerst-melodieen uit de populaire-, kerkelijke en klassieke muziekwereld. Het concert heeft een mooie balans tussen ontroering en vrolijkheid.

 

* Allerzielen / 4 Mei: 

Op 4 Mei en rond begin November presenteren we een mooi meditatief programma. We zullen verstilde muziek spelen, waarbij eenieder even naar binnen kan keren en hun geliefde op eigen wijze kan herdenken.

 

* Licht en luchtig:

Dit vrolijke en gevarieerde programma bevat uitsluitend muziek van lichte aard, zowel uit de klassieke- als populaire bronnen. Geniet van een tango, een ragtime, een Nederlands lied, een meeslepende klassieke wals tot een nummer van Elvis, een operette en een vrolijke chanson. Kortom, dit concert zal een glimlach opwekken en u met een energiek gevoel achterlaten. 

 

* Holland: 

Een programma boordevol muziek met betrekking tot de Nederlandse cultuur. Een compilatie van Amsterdamse liedjes, klassieke Nederlandse componisten, bloementhema's, een eigen geschreven stuk door Zeger Verhage, prachtige Nederlandse televisie-thema's en eigengemaakte variaties op het thema "In Holland staat een huis" zullen onderdeel zijn van het concert.

 

Compositievormen:

In dit programma zullen we verschillende soorten muziekstukken ten gehore brengen en tevens elke muziekvorm toelichten. Wat is het kenmerk van dat specifieke stuk? Bijvoorbeeld van een sonate, concert, etude, chanson, symfonie, ensemblewerk, mars, psalm, variaties, romance, aria? Ze komen allemaal aan bod en zullen met hun specifieke vorm en kenmerken hun charmes etaleren.

 

* "Muziek met Passie op Reis" (rond de zomermaanden) (deel 1 & deel 2)

"Muziek met Passie" neemt het publiek mee op een muzikale reis naar 7 landen. Van elk land spelen we twee prachtige werken, waarin we de betreffende componisten van dat land zullen belichten, aangevuld met wisselende beelden, op het witte doek, die de specifieke cultuur, culinaire hoogstandjes, het landschap, de mensen en typische kenmerken van dat land in beeld brengen. Als interactief component zal elk land met een volkslied beginnen, waarin het publiek kan raden welk land we op dat moment aan gaan doen.

Daarnaast is er een optie dat "Muziek met Passie" in de pauze een buffet van verschillende hartige en zoete hapjes serveert uit de diverse landen, om de ervaring van muziek, cultuur en culinair compleet te maken. De opzet van dit thema-concert leent zich uitzonderlijk goed voor evenementen waarbij een internationaal thema een hoofdrol speelt. Ook voor thema's als vrede, reizen en vakantie is dit concert uitermate geschikt. 

 

* "A Night at the Movies";

Tijdens dit concert spelen we de mooiste filmmuziek gecombineerd met een compilatie uit de desbetreffende film op het witte doek. Een ware beleving om live-muziek te horen onder prachtige, ontroerende films, die u zeker aan zullen sporen om ze (nogmaals) te gaan bekijken.

Review van een concert  "A Night at the Movies" in Amerika:

The high point of the evening was two musical interludes by the wife/husband team of Ms. Wende Van Nes (flutist) and Mr. Zeger Verhage (pianist). Ms. Van Nes and Mr. Verhage started off the evening with "A Musical Soiree" consisting of seven beautiful selections composed by renowned musicians from all over the world. Towards the end of the evening, however, what we really appreciated as film buffs was when they played the background music to such films as "Up", "Cinema Paradiso", "Amadeus", "The Mission", "Schindler's List", "and "The Lion King" as clips from these movies were projected on the screen. This selection was billed "A Night at the Movies" and we would have attended this event for this half hour alone because we and everyone else loved it so much and it seemed to enhance our already strong ties as we came together in gratitude for the gifted filmmakers, composers, and, especially, the musicians standing before us.