ZORGLOCATIES

 

Ons duo "Muziek met Passie" verzorgt ook live concerten bij zorglocaties.

Vanuit ons brede repertoire selecteren we met veel aandacht een uniek programma voor elke  gelegenheid; van muziek die een traan opwekt, je even in melancholische sferen brengt; kortom de ziel raakt, tot muziek die juist een glimlach opwekt, je laat meezingen of je zelfs doet meewalsen.

Van prachtige spirituele en populaire liedjes, de mooiste filmmuziek, compilaties van klassieke symfonische thema's en musical- en opera-highlights, tot ontroerende liedjes die herinneringen aan vroeger doen aanspreken, een zelfgeschreven persoonlijk lied en zelfs de mooiste delen uit de Matthëus Passie van J.S. Bach.

Vanuit deze schatkist aan muziek zullen we voor elke gelegenheid door het jaar heen een uniek programma of thema-concert samenstellen met specifieke muziek die hierbij past.  bv. ter inwijding van de Lente, Zomer, Herfst of Winter, rond Valentijnsdag, op 4 mei (Herdenkingsdag) of begin november (Allerzielen), Moeder- en Vaderdag, Kerstmis.

 

Daarnaast heeft "Muziek met Passie" een verrassend en veelzijdig programma samengesteld met prachtige en kenmerkende werken die een beeld geeft van de geschiedenis van de muziek. In chronologische volgorde zullen we muziek uitvoeren vanaf de Renaissance tot en met het heden. Muziek van o.a. Handel, Mozart, Beethoven, Chopin, Joplin, Debussy,  Gershwin, Shostakovich, Sinatra, Beatles, Einaudi zullen op het programma staan. Bij elk stuk zal er een toelichting komen van de desbetreffende periode met bijvoorbeeld een leuke anekdote of een verbinding met een andere kunstvorm uit dezelfde periode. Een erg leuk en educatief programma, waarbij er voor iedere luisteraar wel een favoriet genre bijzit.

 

Tevens bieden we nog twee unieke thema-concerten aan met geprojecteerde beelden of film:

 

* "Muziek met Passie op Reis"; een muzikale reis door diverse landen en culturen, aangevuld met wisselende beelden van elk land, zodat de bewoners zich even op vakantie wanen. Een mooi themaconcert voor de zomermaanden om de mensen, ondanks dat ze misschien niet meer op reis kunnen, toch in een vakantiestemming kunnen komen.

* "A Night at the Movies"; we spelen tijdens dit concert de mooiste filmmuziek gecombineerd met een compilatie uit de desbetreffende film op het witte doek. Een ware beleving om live-muziek te horen onder prachtige, ontroerende films.

 

Waar wij ook spelen; wij voelen een grote passie om de liefde voor de muziek die wij maken, te delen met de bewoners. Ons doel, met deze concerten, is om de mensen even mee te nemen op een muzikale reis, waarbij zorgen en pijn even vergeten worden en de verzachting en ontroering van muziek plaats kan vinden.

Onze prioriteit is om onze muziek op zoveel mogelijk verschillende locaties en met zoveel mogelijk mensen te delen. We beseffen dat er soms bij zorglocaties een beperkt budget is voor cultuur en muzikale activiteiten. We zijn altijd bereid om tot een financiële overeenstemming te komen om ook op uw zorglocatie een ochtend-, middag- of avondconcert mogelijk te maken.

 

"Afgelopen zondagmiddag hebben wij in de Mariënburg mogen genieten van een prachtig concert van Wende van Nes en Zeger Verhage.

Voorafgaand aan het concert gaven Wende en Zeger de mensen een hand en maakten zij kort kennis. Ongemerkt polsten zij de mensen over hun muzieksmaak. Daardoor was het programma perfect afgestemd op het publiek.

Vóór elk nummer vertelde Zeger op boeiende wijze over het stuk dat zij gingen spelen. Hierdoor begon de muziek echt te leven. De muziek en de wijze waarop deze ten gehore werd gebracht, was ontroerend mooi. Wende en Zeger weten mensen te raken tot in hun ziel. Zo mooi ook om te zien hoe zij contact maakten met het publiek. Kortom: een heel mooi duo! We hebben met z'n allen een topmiddag gehad, een middag met een hele dikke gouden rand!"

 

"Heel hartelijk dank voor jullie mooie muzikale optreden op onze woon-zorgboerderij De Eemhorst in Soest. Wat fijn dat jullie zo flexibel waren om in de afzonderlijke huiskamers te spelen, zodat zoveel mogelijk mensen konden genieten van de sfeervolle kerstklanken. Onze bewoners hebben zichtbaar genoten van de herkenbare traditionele kerstliederen in combinatie met de hedendaagse hits die in een klassiek jasje waren gestoken. Zeker voor herhaling vatbaar!"

 

"De bewoners waren het er unaniem over eens dat jullie geweldig waren! Jullie maakten op zoveel manieren indruk en hadden een prachtige connectie met het publiek. Vanaf jullie eerste handdruk met de bewoners vooraf, de muziek die werd aangekondigd en vol passie werd gespeeld tot en met de rust en tijd die jullie na het concert namen om met de bewoners in gesprek te gaan over hun ervaringen, herinneringen en de emoties die alle prachtige stukken bij ze hadden opgeroepen. Zeer uniek koppel, met bijzondere muzikale en sociale kwaliteiten."


"Hartelijk dank voor jullie mooie concert in zorghotel De Kleine Heide.
De bewoners hebben erg genoten van de muziek die jullie hebben gespeeld.
Leuk hoe Zeger de nummers aankondigt en erover vertelt.
Het was een prachtige muzikale reis en een genot om naar te luisteren.
Nogmaals dank."

 

"Vandaag hebben Zeger en Wende een concert gegeven in Boldershof, woonzorgcentrum en zorghotel te Amersfoort. Bewoners en familie luisterden ademloos naar alle sfeervolle melodieën. Velen vonden vooral de eigen geschreven muziek van Zeger erg mooi en heel ontroerend. Het grootste compliment dat zij kregen is van een Zorghotel studiogast. Ze heeft altijd pijn en zij genoot zo van het optreden, dat zij na afloop ontdekte dat ze tijdens het concert helemaal met de muziek meegevoerd werd en geen pijn voelde. Toen zij na het concert terug naar haar appartement liep, kwam de pijn weer op…."

"Gisteren hebben jullie een klein huiskamerconcert verzorgd in het hospice. Dit vergt afstemming en aanvoelen van de sfeer voor deze kwetsbare doelgroep.
Jullie deden dat uitstekend! Warm, gevoelig en met oog en oor voor wat er om jullie heen gebeurde. En bovendien op een prachtige muzikale wijze, dank! Zeker voor herhaling vatbaar. Jullie wisten de juiste toon letterlijk en figuurlijk te treffen."

"Ik was naar jullie concert gekomen in de zorgvilla van mijn vader. Bijzonder om te zien hoeveel rust jullie samen uitstraalden. Jullie voerden mij mee op een spirituele reis vol warmte, liefde en melancholiek. Het is lang geleden dat muziek mij zo emotioneel wist te raken. Dank!"

"Op zaterdag 29 sept speelden Wende en Zeger bij ons in Villa Pavia te Zeist. De fluit en pianomuziek wist iedereen te raken en je kon soms in de stilte na een stuk voelen hoezeer betrokken de mensen waren door de prachtige muziek. "As is it in heaven" is een prachtige naam en precies zoals hun muziek klinkt: betoverend mooi en innerlijk aangevuld. Wende bespeelt haar dwarsfluit vol liefde en aandacht. Dat voel je en hoor je in elke adem die ze neemt. En de combinatie met Zeger op de piano was heel mooi en zo liefdevol. Zijn eigen composities waren schitterend. Zeker voor herhaling vatbaar wat onze bewoners en mij betreft. Nogmaals heel hartelijk dank voor dit prachtige, innerlijk doorleefde concert."

 

"Wat een warme uitstraling van deze mensen vertaald in muziek met passie,

wat heb ik genoten van deze bijzondere ontmoeting."

 

"Ik heb zo genoten van jullie Lente-concert! Het was een cadeautje om juist deze dag mijn moeder te bezoeken en jullie daardoor te horen.
Het was een afwisselend en verfrissend programma, van de mooiste deeltjes uit de Mattheus Passie, prachtige spirituele melodieën, mooie orkestthema's, tot de meezingers van de Sound of Music. Indrukwekkend gespeeld en leuk gepresenteerd. Voor mij is de lente nu officieel begonnen."