ZORGLOCATIES

 

Ons duo "Muziek met Passie" verzorgt ook live concerten bij zorglocaties.

Vanuit ons brede repertoire selecteren we met veel aandacht een uniek programma voor elke  gelegenheid; van muziek die een traan opwekt, je even in melancholische sferen brengt; kortom de ziel raakt, tot muziek die juist een glimlach opwekt, je laat meezingen of je zelfs doet meewalsen.

Van prachtige spirituele en populaire liedjes, de mooiste filmmuziek, compilaties van klassieke symfonische thema's en musical- en opera-highlights, tot ontroerende liedjes die herinneringen aan vroeger doen aanspreken, een zelfgeschreven persoonlijk lied en zelfs de mooiste delen uit de Matthëus Passie van J.S. Bach.

Vanuit deze schatkist aan muziek zullen we voor elke gelegenheid door het jaar heen een uniek programma of thema-concert samenstellen met specifieke muziek die hierbij past.  bv. ter inwijding van de Lente, Zomer, Herfst of Winter, rond Valentijnsdag, op 4 mei (Herdenkingsdag) of begin november (Allerzielen), Moeder- en Vaderdag, Kerstmis.

 

Tevens bieden we nog twee unieke thema-concerten aan met geprojecteerde beelden of film:

 

* "Muziek met Passie op Reis"; een muzikale reis door diverse landen en culturen, aangevuld met wisselende beelden van elk land, zodat de bewoners zich even op vakantie wanen. Een mooi themaconcert voor de zomermaanden om de mensen, ondanks dat ze misschien niet meer op reis kunnen, toch in een vakantiestemming kunnen komen.

* "A Night at the Movies"; we spelen tijdens dit concert de mooiste filmmuziek gecombineerd met een compilatie uit de desbetreffende film op het witte doek. Een ware beleving om live-muziek te horen onder prachtige, ontroerende films.

 

Waar wij ook spelen; wij voelen een grote passie om de liefde voor de muziek die wij maken, te delen met de bewoners. Ons doel, met deze concerten, is om de mensen even mee te nemen op een muzikale reis, waarbij zorgen en pijn even vergeten worden en de verzachting en ontroering van muziek plaats kan vinden.

Onze prioriteit is om onze muziek op zoveel mogelijk verschillende locaties en met zoveel mogelijk mensen te delen. We beseffen dat er soms bij zorglocaties een beperkt budget is voor cultuur en muzikale activiteiten. We zijn altijd bereid om tot een financiële overeenstemming te komen om ook op uw zorglocatie een ochtend-, middag- of avondconcert mogelijk te maken.

 

"Heel hartelijk dank voor jullie mooie muzikale optreden op onze woon-zorgboerderij De Eemhorst in Soest. Wat fijn dat jullie zo flexibel waren om in de afzonderlijke huiskamers te spelen, zodat zoveel mogelijk mensen konden genieten van de sfeervolle kerstklanken. Onze bewoners hebben zichtbaar genoten van de herkenbare traditionele kerstliederen in combinatie met de hedendaagse hits die in een klassiek jasje waren gestoken. Zeker voor herhaling vatbaar!"


"Hartelijk dank voor jullie mooie concert in zorghotel De Kleine Heide.
De bewoners hebben erg genoten van de muziek die jullie hebben gespeeld.
Leuk hoe Zeger de nummers aankondigt en erover vertelt.
Het was een prachtige muzikale reis en een genot om naar te luisteren.
Nogmaals dank."

 

"Vandaag hebben Zeger en Wende een concert gegeven in Boldershof, woonzorgcentrum en zorghotel te Amersfoort. Bewoners en familie luisterden ademloos naar alle sfeervolle melodieën. Velen vonden vooral de eigen geschreven muziek van Zeger erg mooi en heel ontroerend. Het grootste compliment dat zij kregen is van een Zorghotel studiogast. Ze heeft altijd pijn en zij genoot zo van het optreden, dat zij na afloop ontdekte dat ze tijdens het concert helemaal met de muziek meegevoerd werd en geen pijn voelde. Toen zij na het concert terug naar haar appartement liep, kwam de pijn weer op…."

"Gisteren hebben jullie een klein huiskamerconcert verzorgd in het hospice. Dit vergt afstemming en aanvoelen van de sfeer voor deze kwetsbare doelgroep.
Jullie deden dat uitstekend! Warm, gevoelig en met oog en oor voor wat er om jullie heen gebeurde. En bovendien op een prachtige muzikale wijze, dank! Zeker voor herhaling vatbaar. Jullie wisten de juiste toon letterlijk en figuurlijk te treffen."

"Ik was naar jullie concert gekomen in de zorgvilla van mijn vader. Bijzonder om te zien hoeveel rust jullie samen uitstraalden. Jullie voerden mij mee op een spirituele reis vol warmte, liefde en melancholiek. Het is lang geleden dat muziek mij zo emotioneel wist te raken. Dank!"

"Op zaterdag 29 sept speelden Wende en Zeger bij ons in Villa Pavia te Zeist. De fluit en pianomuziek wist iedereen te raken en je kon soms in de stilte na een stuk voelen hoezeer betrokken de mensen waren door de prachtige muziek. "As is it in heaven" is een prachtige naam en precies zoals hun muziek klinkt: betoverend mooi en innerlijk aangevuld. Wende bespeelt haar dwarsfluit vol liefde en aandacht. Dat voel je en hoor je in elke adem die ze neemt. En de combinatie met Zeger op de piano was heel mooi en zo liefdevol. Zijn eigen composities waren schitterend. Zeker voor herhaling vatbaar wat onze bewoners en mij betreft. Nogmaals heel hartelijk dank voor dit prachtige, innerlijk doorleefde concert."