UITVAART

 

Muziek neemt vaak een belangrijke plaats in bij een uitvaart. Waar woorden soms tekort schieten, kan de kracht van muziek doorgaan en onuitspreekbare emoties verwoorden. De klanken en harmonieën kunnen troost en rust geven, mensen met elkaar verbinden, een traan oproepen óf juist een glimlach op het gezicht toveren; kortom, ruimte geven aan alle emoties die het verlies teweeg heeft gebracht. Het effect van live uitvaartmuziek maakt een dienst persoonlijk en vergroot de intensiteit en de ontroering, waardoor eenieder op zijn eigen manier afscheid kan nemen. Het zijn voor de toehoorders vaak zeer waardevolle momenten.

Als nabestaande wilt u uw dierbare op een unieke manier herdenken. Tegelijkertijd komt er in de voorbereiding op zo'n moment veel op u af, waardoor u misschien niet weet hoe u dit kunt verwezenlijken. “Muziek met Passie” wil graag, met veel liefde, de afscheidsmuziek op deze intense dag voor u verzorgen. Vanuit onze ervaring en inleving kunnen we in overleg met u prachtige muziek selecteren die past bij uw dierbare, waardoor de dienst persoonlijk wordt en de troost en heling van de muziek nog lang erna gevoeld kan worden.

De mogelijkheid bestaat altijd om een speciaal stuk aan te dragen. Wij kunnen, indien nodig, dit speciale stuk arrangeren voor ons duo, waardoor uw favoriete muziek door ons vertolkt kan worden. Daarnaast is het bij "Muziek met Passie" ook mogelijk om een eigen persoonlijk afscheidslied te laten schrijven met een persoonlijk verhaal of boodschap voor de nabestaanden.

 

MUZIEK TIJDENS DE UITVAART:

Tijdens de uitvaart worden vaak persoonlijke herinneringen, anekdotes, gedichten of spirituele teksten afgewisseld met muziek. We bespreken graag met u hoe we onze muzikale bijdrage kunnen verbinden met de overige elementen in de dienst.

 

Een voorbeeld van muzikale elementen in een dienst kunnen zijn:

*Prelude: Tijdens de binnenkomst van de mensen worden verschillende muziekstukken gespeeld. (ca. 15-20 minuten)
*Interludes: 2-3 muzikale stukken tijdens de ceremonie (dit zijn vaak verzoeknummers en/of het persoonlijk afscheidslied)
*Postlude: afscheidsmuziek bij het verlaten van de ruimte (ca. 15-20 minuten)

 

ACHTERGRONDMUZIEK TIJDENS DE CONDOLEANCE:

Naast de muziek tijdens de ceremonie kunnen wij ook achtergrondmuziek bij de koffietafel of condoleance verzorgen. Voor deze gelegenheid zullen wij verschillende, gepaste stukken selecteren, die we gedurende de condoleance als achtergrondmuziek ten gehore brengen.

 

HERDENKINGSBIJEENKOMST

 

Duo "Muziek met Passie" verrijkt ook herdenkingsbijeenkomsten rondom bijzondere dagen zoals Allerzielen en dodenherdenking. Voor deze gelegenheden selecteren wij met zorg passend repertoire voor de momenten in de bijeenkomst waarbij muziek gewenst is. Onder het opnoemen van de namen en/of het aansteken van de kaarsen kunnen we zeer verstilde Taizé-muziek uitvoeren, waardoor dit specifieke moment van de dienst verzacht wordt door rustgevende muziek. Uit ervaring hebben we gemerkt dat nabestaanden, tijdens deze meditatieve achtergrondmuziek, zich makkelijker openstellen en zich vrijer voelen om zich te bewegen in de ruimte om een kaarsje aan te steken, een gedenkboek te tekenen of hun geliefde op een andere manier te herdenken. Muziek is essentieel bij het herdenken; het kan van nature diepe emoties verwoorden, de geest verlichten en verruimen en dierbare herinneringen opwekken.

 

Muziek met Passie; Allerzielen-dienst in de oud Katholieke St Vitus ;

Wende van Nes en Zeger Verhage

Muziek met Passie; Allerzielen-dienst in de oud Katholieke Sint Vitus; Wende van Nes

 

Muziek met Passie; Wende van Nes en Zeger Verhage; Allerzielen-dienst in de oud Katholieke Sint Vitus

Muziek met Passie; Wende van Nes en Zeger Verhage; Allerzielen-dienst in de oud Katholieke Sint Vitus

Muziek met Passie; Wende van Nes en Zeger Verhage; Allerzielen-dienst in de oud Katholieke Sint Vitus